Het iQ-concept

iQwoning®, het innovatieve huisvestingsconcept van Ballast Nedam

Hèt antwoord op uitdagingen voor corporaties, beleggers, gemeenten en ontwikkelaars

Vraagt u zich ook af hoe u de risico’s in uw vastgoedportefeuille kunt minimaliseren? Hoe u snel kunt inspelen op ontwikkelingen, uw rendement kunt maximaliseren? Wilt u weten hoe u maatschappelijk verantwoord kunt ontwikkelen terwijl u bewoners én omwonenden tevreden houdt? Overweegt u hoe u de gewenste kwaliteit van uw bezit realiseert, huurinkomsten- of renteverlies beperkt en het bouwproces optimaal beheerst?

Het antwoord op de veranderende woonmarkt is iQwoning®, een complete woonoplossing volgens een modulair systeem, geproduceerd in de fabriek onder optimale omstandigheden. Binnen een dag worden de volledig voorbereide modules tot een complete nieuwe woning gevormd. De bouwtijd per rijtje wordt beperkt tot ca. 6 weken van fundering tot en met oplevering. De doorlooptijd van een woning in de fabriek is ongeveer 2 weken. Opleveren wordt afleveren. En het resultaat mag er zijn!
Ballast Nedam staat garant voor kwaliteit. Dat geldt dus ook voor de iQwoning®. Het concept is zowel duurzaam als betaalbaar – dus bereikbaar voor iedereen. Dat maakt iQwoning® dé flexibele maatwerkoplossing voor de huidige woningmarkt: breed inzetbaar en geschikt voor vele toepassingen.

 

MODULAIRE WONINGEN

Snelheid

De woningen worden geproduceerd in de fabriek onder optimale omstandigheden. De bouwtijd per rijtje woningen is slechts 6 weken, van fundering tot en met oplevering. Dankzij deze snelle aanpak blijven de stichtingskosten laag. 

 

Omgevingsvriendelijk

Niet alleen door de snelheid wordt de overlast voor omwonenden tot een minimum beperkt. Maar ook omdat wij boren in plaats van heien en assembleren in plaats van bouwen. Dat maakt iQwoning® de perfecte oplossing voor binnenstedelijke projecten. 

 

Duurzaam

iQwoningen worden gerealiseerd in drie varianten; energiezuinig, energieneutraal en energieleverend. Verder is er minder verpakkingsafval en is er minder verkeer naar de bouwplaats nodig. Dat maakt het concept zowel betaalbaar als duurzaam.

Kwaliteitsgarantie

                       

          

9001 DNV GL – Managementsysteem Certificatie – ISO
Belangrijke onderwerpen van ISO 9001 zijn voor elke organisatie:
      
  • Kwaliteitsplanning om de kwaliteitsdoelen te bereiken;
  • Directiebeoordeling en interne audits;
  • Corrigerende en preventieve maatregelen;
  • Monitoring / meting van de klanttevredenheid;
  • Identificatie van de wet- en regelgeving;
  • Continue verbetering.